14 abr 2014
abril 14, 2014

“Vis sens fi” d’acer Inoxidable.

Les idees a partir d’un plànol sempre són una mica sorpresa. Aquest client, un Institut de Investigació, volia fer un prototip de “premsadora” per compactar material orgànic i fer-ho sortir per uns forats, amb una entrada rectangular d’alimentació.

El material hauria de ser acer inoxidable, pel tema de contacte amb alimentació i també hauria de ser força “ferm” perquè aguantés la pressió del cargol interior “vis sens fi”  que per qui no sàpiga que és, aviat o veurà.

Comencem mecanitzant el cilindre en acer inoxidable, amb parets de 15 mm fen primer les dues rosques interiors on aniran dues tapes ‘acer inoxidable també ,  i el mandrinat per ajustar-hi desprès el  “vis sens fi”

talleres corominas-rodete-inoxidable-barcelona-soldadura-aceros-tornillo-sin fin-mecanizaciones-mandrinado.

Mecanització d’interior a carcassa d’acer inoxidable fen rosques i el mandrinat.

Ara farem les dues tapes laterals. Una serà cega amb un coixinet interior amb DELRIN, i l’altre passant també amb DELRIN i amb tres forats per desguàs del material. Les rosques les farem pas fi , degut a la força que em de suportar.

talleres corominas-delrin-tapas mecanizadas-roscas-barcelona-mecanizacion-trabajos mecanizado.

Tapes laterals, amb coixinets de DELRIN i rosques.

Ara hem de fer l’entrada del material. Per això fresem part de la carcassa on desprès i soldarem unes peces en xapa d’acer inoxidable que facin de petit dipòsit. Hem d’anar amb cura ja que les rosques interiors ja estan fetes i no podem fer-les malbé.

tallerescorominas-fresado-tubo-inoxidable-soldadura-mecanizado-barcelona

Fresat de tub d’inoxidable.

Ara haurem de fabricar la peça més complicada , el “vis sens fi” en sí, una peça totalment en acer inoxidable, feta tota d’una peça amb les característiques demanades pel client. Fixeu-vos que una part de l’espiral és plana, mecanitzat difícil pel volum de la peça. Sort de les maquinaria moderna que dona solucions a quasi tot.

talleres corominas-vis sens fi-barcelona-mecanizado-soldadura-control numerico-aceros

Cargol “vis sens fi” en acer inoxidable.

Per finalitzar tenim tot el conjunt muntat, ajustat, i preparat per fer proves.

Esperem que sigui en principi de moltes més col·laboracions.

talleres corominas-barcelona-acero-inoxidable-conjunto-piezas-soldadura-aceros

Conjunt d’acer inoxidable muntat.

Feina feta.

www.tallerscorominas.com