05 des 2013
desembre 5, 2013

Ancoratge reparat: bronze-inoxidable.

anclaje nautica

No sempre la millor solució  és una peça nova. Es pot reparar – i millorar si cal- l’antiga.

Aprofitant l’hivern, el meu client em va portar el seu problema; un ancoratge del vaixell d’un client seu s’havia inutilitzat amb el temps i l’us no gaire correcte del seu propietari. Em coneixia d’altres feines en el sector nàutic, així que el va desmuntar i me’l va portar.

Vaig veure que els allotjaments de la carcassa eren totalment gastats i l’eix estava malmès per l’ús. La solució plantejada era posar-hi  uns casquets de bronze marí i fer l’eix nou en acer inoxidable 316L , amb la part roscada i fresada, igual que la mostra.

M’aprova el pressupost i començo. Refaig la carcassa fent els allotjaments totalment cilíndrics, fabrico els tres casquets corresponents amb bronze marí en sobre-mida externa perquè ajusti a la carcassa i amb la mida interior estàndar perquè ajusti a l’eix nou d’inoxidable 316Ltalleres corominas-mecanizado-casquillo-bronce-carcasa-reparacion

L’eix que era inservible es fabrica nou en acer inoxidable 316L perquè sigui més ferm, mecanitzant les rosques corresponents i els seus fresats.

Una vegada ho tenim tot fet , procedeixo al muntatge  de tot el conjunt , col.locant les femelles i volanderes corresponents.

Cal destacar la millora aportada al disseny  original fent els casquets amb una valona de 5 mm de gruix per evitar el desgast de la carcassa frontalment. Així,  la peça ens “avisarà” abans no toqui la carcassa. Veieu el detall:

talleres corominas-ajuste-casquillos-bronce-soldadura-barco-reparacion

L’endemà , el meu client va vindre a buscar la peça per a poder muntar-la i tenir així el seu client content i satisfet.

talleres corominas-montaje-bronce-ajuste-soldadura

Feina feta.

www.tallerscorominas.com